Onkohan oikeasti joulukiireitä, vai teemmekö ne itse ?? Joskus ajattelen mitä ihmeessä sitä hössötetään tuolla joukulla noin mahdottomasti. Leivotaan sen seitsemää sorttia, siivotaan kaapit ja kaapin päällisetkin, puhumattakaan ikkunoista.

Mitä likaa niissäkin näkyy kun on näin pimeetä ? Jouluvalot ikkunoille ja si soo siinä on joulupesut-valot ! Olen jo vuosia nauttinut rauhallisesta joulusta noiden siivousten teosta. Siivoan silloin kun jaksan, viittin, ja kun siivoaa vähän useammin kuin kerran vuodessa, pysyy kunnon siivo paikallaan, siis tarkoitan jotenkin pullot ja purnukat rivissä siellä kaapin hyllyillä.

Vähäsen nämä joulukortit tressaa mua, ainakin tänä vuonna. Jotenkin ei sitä ole vain jaksanut paneutua niin aikaisin niiden tekemiseen mitä toisina vuosina. Onneksi nyt kaikki korttini ovat kuorissa, osa annan suoraan käteen, toisissa on postarit valmiina ja ne laitettuna punaisiin pusseihin postilaatikkoon vietäväksi. Korttiruljanssi alkaa olla ohi.

Meinaan siivota tän askartelupöytäni sekä koko huoneen kun saan kaikki joulujutut selväksi. Joulutavarat talteen ensi vuotta varten.

Tässä vielä loppusatoa joulukorteista: