Eilen eli lankalauantaina tilasin Novitaklubista lankoja. Ajattelen tehdä niistä poleron, pontson, vauvan nutun ilman housuja, Isoveli lanka, joka oli tarjouksessa, kait niistä tulee sukkia.
Illalla meillä oli pääsiäisvalkia, täällä Pohjanmaalla on sellainen tapa. Meidän vieraat jotka kiertelivät vähäsen autolla, olivat nähneet tosi monta valkiaa. Tämä perinne on hyvin pienellä alueella täällä Etelä-Pohjanmaalla.
Me "vanhukset" + tietysti meidän koira Oona olimme valkialla, ties kuinka monta vuotta kun se on tehty meidän omalle markille. Silloin kun lapset olivat pieniä. Sitten se loppui kun he lähtivät omille reissuilleen.
Tämä meidän valkia oli tavallaan tullut pakosta. Kun isäntä kaateli puita meidä pihasta, niin risuja tuli mahdottomasti, hän kasasi ne pellolle ja siinä oli valkian värkit valmiina. Hyvä aika on polttaa, kun ei tuullut, eikä tarvinnut pelätä tulen leviämistä, maassa oli lunta.
Oonalla oli vain kova hätä, kun isäntä alkoi heitellä sivulla jääneitä risuja valkiaan. Se ei olisi millään sallinut että tulen lähelle mennään. Muuten se tykkäsi, vuorotellen kävi meidän kummankin luona anelemassa rapsutusta.
Tässä kuva vielä valkiasta:
1399320.jpg