Aamulla herätessäni, onneksi en tuntenut Migreeni-herraa, olipa se sailaisessa paikassa. Päivällä olimme "seuroissa" ja sen jälkeen meille tarjoiltiin kakkukahvit. Kakun päällä oli aivan ihastuttavat koristeet. Kahvit juotiin kahden perheen vauvojen kunniaksi. Toisessa kaakussa oli vaaleanpun. pienenpieni sänky, jossa nukkui "vauva" röyhelömyssy päässä. Lakanat ja tyynyliina olivat pitsireunaiset. Voitteko kuvitella sänkyä kakun päällä?! Se oli miniatyyri kokoa, marsipaanista tehty. Oikein käsityötä, hyvin pieniä yksityiskohtia. Olisipa ollut kamera mukana, (kehtoja=sänkyjä oli v.pun. ja v.sin.) olisin halunnut näyttää kuinka taivavasti nämä oli tehty.
En ymmärrä mitenkä toisilla nuo sormet näpertelevät hyvin pientäkin. Koristeet olivat Itä-Suomesta asti tuotu tänne Pohjanmaalle.
Täällä kesä on ohi, ainakin hetken. On tosi kylmä tuuli n. 12 ast. lämmintä. Eipä tee mieli mennä ulos istuskelemaan. Me panimme hellaan valkiaa, kyllä oli mukavan tuntuista tuo puulämpö.
Mieheni on lähdössä neljäksi yöksi töihin, melkoisen rankka putki.
Mankeloin äsken pyyheliinat ja tyynyliinat.Mukava olla kun ei aina pyykkiä roiku pesuhuoneen narulla.
Tiskikone tiskasi astiat, jotenka voin keskittyä käsitöihin, samalla katson formuloita.
Mä tykkään eniten siitä lähdöstä, jeeees jeeees hyvä kun tulis töppäilyjä ja vähän romua, siinä olis jotain jännää, mutta en toivo mitään pahoja kolareita tai muita vastaavia.  Pyrin katsomaan aina lähdön, väliajan teen käsitöitä, ampiaiset saavat pörrätä rataa ihan rauhassa kymmeniä kertoja ympäri. Taas havahdun kun loppu häämöttää.
Mieslaumani kanssa olen oppinut katsomaan formuloita, jääkiekkoa, jalkapalloa.
Ruuaksi tein lohta, jossa oli mausteita jo mukana, lisäsin vielä tilliä reilusti, sitruunapippuria, punasipulia sekä purkillisen ruokakermaa. Uuniin puoleksit. kyllä oli hyvää vaihteeksi syödä kalaa, vaikken mikään kalan ystävä ole, eivätkä kalaruuat ole mun herkkuani.