Taas on mennyt yksi sateinen ja sumuinen päivä. Tuota pimeyttä piisaa koko päivän. Isäntä haki kirkasvalolampun, ja totes, että nyt saat polttaa valoja joka paikassa, että olis edes vähän kirkkaampaa jossakin. Päivällä laittelin jo kolmeen ikkunaan adventtikyntteliköt. Tähän työhuoneeseen tähti tuli kyllä aivan ikkunan reunaan, kun johto ei riittänyt kauemmas, hm hm en tiedä miltä se tuonne pihalle näyttää?? No minä ainakin näen sen hyvin ja valottaa tuota pimeää ikkunaruutua.

Kävin koiran kanssa lenkillä. Se on kumma kaveri kun pitää kuralammikosta juoda vettä, vaikka sisällä on puhdasta ja raikasta, niin se ei tahdo oikein kelvata. Saakohan se jotakin mineraaleja tuosta kuravedestä olis kuin parempaakin herkkua. Hetken olin sisällä, niin jalkani tulivat niin kipeeksi, ei auttanut kuin sänkyyn meno, ja jalkupää ylös ja hiiren hiljaa olla. Helpotti hetkeksi, mutta kun rupesin tekemään ruokaa, särky oli tosi voimakasta, että välillä  piti huilata. En käsitä mikä  noissa jaloissa on.??!! Inhottava vaiva, kävelisin pidemmän matkan, ja tekisin täällä tuvassa vaikka mitä, mutta kun en voi seistä, kumartua, kävellä kovin kauaa. Teen juuri ja juuri sen mikä on välttämätöntä, joka paikasta pitäis pestä pölyt pois ja tehdä vähän tarkempi siivous. Nyt se taitaa jäädä toistaiseksi.

Tammikuussa meillä on nuoremman pojan kihlajaiset, elikkä tammikuu aloitetaan siivouksella, tai ei ? Täällä Pohjanmaalla on kihlajaiset melko suuret.Kutsutaan yleisesti lehdellä, odottelen reilua sataa henkeä juhlimaan.Olen ajatellut laittaa suolaisen pöydän sekä kahvipöytän erikseen. Kinkkukiusaus on helpoin ruokalaji, ja sitä on helppo pitää lämpimänä, kun ei laita liian isoihin vuokiin. Siihen sitten salaatit ym. lisukkeet. Kahvipöytään; pikkuleivät, pulla, kotijuusto+valokki, ja tietenkin kaiken kruunaa hyvä täytekakku.

On siinä melkoisesti touhua, jospa saisin siivous ym. apua. Pitää hakea pöytiä+tuoleja lisää, koska näin talvella on jokaisen mahduttava sisälle. Osan astioista joudun myös lainaamaan, koskee lähinnä, ruokalautasia+ sösimiä. Muita astioita minulla on kyllin, ja tiskarit kun tiskaavat sitä mukaan kun likaiset astiat tuodaan tiskipöydälle. Toivotaan että kaikki menis hyvin, näin saisimme juhlia viimeisen pojan ja hänen kihlattunsa, mukavan tytön,  kihlajaisia.

Laittelen toiseen kirjoitukseen korttien kuvia, jotka olen valmistanut.