Olen puoliaamusta ruvennut jälleen siivoamaan yhtä huonetta. Keittiöstä aloitin, pesin ikkunat ja vaihdoin verhot. Ne ovat sellaiset, ei jouluiset, että voivat olla vaikka kesään asti. Innostuin vielä yhden huoneen verhot laittamaan ja sit välissä piti lähteä kauppaan ja postiin viemään viimeiset kortit. Olin ajatellut veidä ne naapurille suoraan, mutta menostani ei tullut mitään. Päätinkin että ensi vuonna laitan suosiolla kaikkiin postimerkit ja kerralla lootaan.
Laitoin ruokahuoneen pöydälle liinan, siinä oli koristeena juuri yhdelle kynttilälle sopiva, tai toista perin, kynttilässä jotakin siitä pöytäliinasta. Tässä kuva, kynttilä on kuvattu hullulla tavalla, mutta siinä näky se mitä halusinkin.
2151405.jpg
Tää on kynttilä makuulla, kenties väsyttää??:) :)
Tässä pöytäliinana samantyylinen kohta:
2151407.jpg
Kynttilän sain ystävältäni, liinan ostin itse, mutta eri aikaan. Tää on sattuma, ei tarkoitus.
Kynttiöitä SARJASSAMME EMME POLTA:
2151403.jpg
2151404.jpg
Nämä ostin jo monta vuotta sitten, kun olin Jyväskylässä käsityömessuilla. Viime jouluna päätin ne polttaa ja nyt tänä jouluna, päätös on tehty, ovat koristeena !
Vähän enkelitunnelmaa:
2151400.jpg
Joulutähti on teko sellanen, joka on kopassa. Tarkoitettu seinällä pidettäväksi. Näin kaapissa ton ruukun ja mietin mitä siihen panisin. Kokeilin tuota kukkaa, se tavallaan vähän nojaa seinää vasten siten pysyy ikäänkuin olisi ruukussa. No on siellä ruukussa se koppa, tai puolikas .
2151401.jpg

Isäntä pani meidän uudet valaisimet keittiöön. Ostin ne jokin aika sitten Ikeasta kun kävimme sukuloimassa sekä työn puitteissa. Nyt ne loistavat ihanasti ja antavat valoa. Pöydän päällä on kaksisuutarin lamppua, tiskipöydän kohdalla yksi. Mä sanon niitä suutarinlampuiksi, jotenkin muistan että niitä sanottiin tuollaisella nimellä kun olin pieni. No ei nyt nuo ihan prikulleen ole sitä samaa sarjaa.
Tosi hyvin antaa valoa kun luen lehden pöydällä, niin näen kunnolla.
Nyt ajattelen että joulu on valmis, kinkku pitää kypsentää. Ai niin vielä jäi yksi homma huomiselle, 57 kpl:een kärpäsiä on ängennyt meidän lampun ja kuvun väliin. Ne saavat kyytiä huomenna. Ovat kyllä asustaneet siellä kesästä asti. Ne ovat grillaantuneet siellä kuivaksi, jotenka imurin putki ne saa imaista. Mä olisin sen ittekin osannut tehdä, tuon imuroimisen, mutta kuvun irottamiseen tarvitsen apua.
Näin joulun edellä voi tontut olla missä tahansa:
2151409.jpg