Päivän mittaan olen lajitellut, viikannut , mankeloinut pyykkiä. Kyllä sitä on muutama päivä pestykki. Poika tuli hiihtolomareissulta, hirmuisen ison vuoren  toi tuonne meidän pesuhuoneeseen.  Vuori sisälsi vain ja ainoastaan likaisia rettuja ?!Otsan rypistys Nyt alkaa olla taas klaarissa pyykkiasia, ainakin hetken. Pari kauluspaitaa pitäis silittää, mutta ei kiitos tänään. Miksiköhän toi silittäminen on niiiiiiiiiiin tylsääääääääää hommaa ???

Lähdin lenkille koiran kanssa, aurinko paisteli täällä mukavasti, eikä ollut viimaa. Ensimmäinen pysähdys oli muutaman sadan metrin päässä, naapurin isännän kanssa turistiin ja paranneltiin maailmaa. Koiraamme hän kehui kuinka kiltti se on, kun ei lähde minun luotani mihinkään. Matka jatkui, koira auki ja minä sauvojen kanssa. Jossakin vaiheessa huomasin pitkän suoran päässä; ihmisen + koiran. Kauan piti kattella, onko hän menossa poispäin minusta vai tulossa minua kohti. Minulla on koiralla mukana aina talutushihna, kaiken varalta. Minusta tuntuu että meidän Oona on jotenkin kades siitä henkilöstä jonka kanssa se on liikkeellä. Otin nytkin koiran pannan ja pujotin kaulan ympäri sen. No tuttuhan naapuri tuli koiransa kanssa vastaan. Meillä molemmilla olivat koirat hihnassa kiinni.  Koirat nuuskivat hetken toisiaan, ja jossakin vaiheessa kuulin meidän koiran kumean äänen, ikäänkuin ukkonen olis tosi kaukana.  Silloin se tapahtui, en tiedä ottiko molemmat kiinni toisiinsa, tuskimpa, mutta kiertelivät ympäri, niin että mun käteni kun oli sauvassa kiinni, meinas mennä sekin solmuun. Rauhottelin koiraamme, ja sain kuin sainkin talutushihnan toisesta hihnasta irti, oli kumman monta kertaa kiertänyt sen. Eikä koirat olleet yhtään vihaisia toisilleen, kun irrottelin, vaikka niiden piti olla nenu nenua vastaan. Vielä juttelin jonkun aikaa, molemmat  koirat olivat niinkuin ei olisi mitään tapahtunut. Jalka suussa

Jossakin vaiheessa huomasin oman sauvani olevan lyhyempi kuin toinen. En saanut sitä korjatuksi, vedin vain aina välillä sen samanmittaiseksi (teleskooppi) ei sillä kyllä mitään työntöjä tehty. Saapi tuo mies-kulta kattoa kun tulee parin tunnin päästä kotiin. Kun tulin takaisin päin kotiin jäin taaskin samaisen naapuri-isännän kanssa puhelemaan, heidän pojat tykkäävät Oonasta kovasti. Siinä sitten koira ja pojat leikkivät yhdessä. Siinä vain katselin koiraamme, huomasin, että sitäkin alkaa painaa ikä. Sitä tympäsi ja laiskotti, kun pojat olivat yhtäaikaa ympärillä. Voipi olla Oonalla jo väsynyt lenkkeilyyn, kun tämä oli jo toinen lenkki tänään. Aamulla isännän kanssa meidän mettässä, ja sit mun kanssani yli tunnin lenkki. Tietysti nekin vielä päälle kun sen pitää aina mennä pihalle hetkeksi, jos kuulee tai näkee jonkun menevän tuossa tiellä. Annoin sille ruokaa, ja itselleni keitin kahvit. Varmasti molemmille maistui yhtä hyvältä.