Voisiko sanoa talven alkaneen. Lunta tosin ei näy, tuuli on kylmää, aamuisin ovat autojen lasit jäässä.
Mutta talvikenkiä-takkia ei ole tarvinnut vielä ottaa esiin. Minusta on edelleen syksy. Muistan ne lokakuut muutamia vuosia sitten, kun lumi tuli maahan 9.10, Voitte kysyä mistä muistat noin hyvin ???
En katso allakkaan vaan ne ovat päässäni muistissa, kas kas jotakin sielläkin pysyy. Meidän nuorimman pojan synttäripäivä on juuri tuo. Yhtenä vuonna, kun hän oli vielä lapsonen, muistan kun lähdimme Poriin mummun ja vaarin luo. Lauantaina oli vielä täysin syksyinen keli, sunnuntaina kun lähdimme, huokasin helpotuksesta kun se myräkkä ei tullutkaan, mitä säätiedotus lupasi.??!!!!
Parkanossa kun olimme, ALKOI SELLAINEN MYRÄKKÄ, maantiellä (3:lla) oli n. 20 cm märkää sohjoa. Meillä kesärenkaat alla. Kolmos tie on kuuluisa rekoistaa, niin sinä sunnuntaina myöskin, vastaan, edessä-sitä piisas + kaikki muut autot siellä seassa. Pikkuhiljaa jonossa ajoimme, eikä kukaan hullunrohkea lähtenyt ohittamaan. Joka kerta kun rekka tuli vastaan pelkäsin  että sen perävaunu lähtee luisuun, tai meidän takana ajavat meidän perään. (olimme olleet kesällä juuri sellasessa kolarissa).
Mua PELOTTI , PELOTTI ja liitin käteni ristiin, ajattelin kun kotiin päästäisi kunnialla. Välillä jouduimme pysähtymään kun loska tarttui pyyhkimiin ja taas jatkui matka.  Mulla oli kaikki niin jännitystilassa, päästä varpaisiin ja pääni sisällä.
Kun kotiin päätiin kiitin Taivaan Isää suojeluksesta, ja sanoin miehelleni, ETTEN KOSKAAN LÄHDE TALVELLA MIHINKÄÄN KOTOA !!!!!!!! No onhan sitä lähdetty, on ollut häitä ym. johonka on "pakko" mennä. Mutta en rakasta talvella ajoa, enkä apukuskin puolella istumistakaan.
Vielä tuonkin jälkeen tuli muutama lokakuun 9-10 pv:nä lumi maahan, mutta ei pysynyt, yleensä joulut olivat lumettomia. No onhan tässä vielä 9 pv:ään vielä aikaa. Tällä hetkellä tosin sataa vettä, ja on todella syksyinen ilma.
Ylpeänä :) :) :) pitää esittää mitä olen saanut neulomis saldoksi.
1952216.jpg
Nuoremman pikkuneidin sukka, 3 kk 2vko.

1952217.jpg
Vanhemman sukat, 9kk, 1 vko.
Menevätkö jalkaan sen näen huomenna??? vai tuleeko edelleen nuken sukat ?? :): )

1952224.jpg
Taas ahkeroin omenapiirakan. Yhden piirakan omenat saisin vielä tuolta omista puista, ne panisin pakkaseen, viipaloisin vain, hvyin säilyvät siten.