Isäntä äsken noukki mansikat, minä perkasin ja paloin ja laitoin maitotölkkeihin. Olen ainakin 20 v. käyttänyt maitotölkkejä mehuihin (pakastan) sekä marjojen pakastukseen. Aloin keräämään suunnilleen toukokuun lopussa tölkkejä. Pesen ilman pesuainetta, avaan tykkänään, pesen reunat hyvin ja huuhtelen kädenlämpöisellä vedellä ja lopuksi täysin kylmällä vedellä, kuivumaan, muovikassiin odottamaan aukinainen pää alaspäin. Tää on toiminut meillä tosi hyvin. Mehunkin kun ottaa sulaamaan jääkaappiin edellisenä päivänä, säilyy hyvin, kun ei unohda päiväksi lämpöiseen. Talven aikana, kun tölkki tyhjenee niin ei muuta kuin pannunpesään tai joskus olen saunan pesäänkin laittanut, valkianviriksi. Näin eivät vie varasto tilaa ollenkaan. Mehustan suurin piirtein 50 l, . marjoja tulee, riippuen vuodesta, 20 L.-40 L asti.
Eilen illalla väritin muutaman leimasin kuvan, en saa oikein hyvää kasvojen väriä. En tiedä onko nämä värit kaikki liian tummia? Sain tehdyksi kolme korttia.
Illan suussa piipahtivat mieheni kaksi enoa meillä, olivat tulleet synnyinseuduilleen käymään etelä Suomesta.
Olivat pyörälenkillä ja mukava kun he käväisivät meillä. Paljon olis ollut kysyttävää ja puhumista, mutta heillä oli tarkoitus vain katsella ja samalla tuli pyöräiltyä. Harmi että mieheni oli iltavuorossa, hän ei nähnyt enojaan ollenkaan. No enköhän minä korvannut mieheni, kyllä ainakin puhe luisti molemmin puolin. :) :) !!!!
Tässä kuva korteista:
1764971.jpg
tytöllä oli pikari kädessä ja lakissa lyyran paikka, mutta tällähetkellä ei tartte sellaista korttia, keksein panna tytön käteen ruusun, ja lakin väritin normaaliksi lippalakiksi.
1764973.jpg
1764975.jpg